(iu)biri(le) lui răzvănel pecistul

Nişte pulpe de broscuţă bine făcute, tocma de la DSV, ne-o făcut o destăinuire care musai să o dăm mai departe că la orăcăit suntem primele pe baltă. Răzvi, băiat fidel partidului atâta vreme cât se află şi pântru el câte un blid cu ceva bun la câte o firmă, un consiliu de administraţie, ceva, nu-i chiar aşe lipsit de domeniul productiv pă cât vi l-aţi putea imajina. Pecistul Biri să ştie, să are. Din ciclul (iu)biri(lor) lui Răzvi, vă dăm una tare. Prin birourile pulpelor cu pricina, se întâmplară tăt felu de treburi cu alte pulpe, da nu de broaşte, ci, de alea cu tocuri în capăt. Iar Răzvi, prins la mijloc, între pulpe, şi nu într-ale lui, s-o văzut cu un Răzvi mai micuţ ca o broscuţă pe inventar. Şi dacă asta era singura problemă..., numa s-o-ntâmplat că o aflat şi tata pulpelor şi atunci să vezi scandal. Că cică s-o spăriet şi broscuţele informator şi-o sărit de colo - colo când o apărut cela şi-o luat-o pă zână la o-nvârtită ce nu s-o gătat numa cu o lejiuire. Tăt broscuţele noastre ne-o telegrafiat că Răzvi n-ar prea avea pulpiţele cu pricina şi brotăcelul în cauză în strategia durabilă pe care şi-o programat-o. Şi asta ar fi încă o problemă. Însă nu de nerezolvat. Răzvi să descurcă, doară-i băiat mare şi nu-i la prima bifată pe listă. Numa că asta o ieşit cu broscuţa la inventar.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Si daca va fi numai broscuta la inventar...Daaa tare mi e ca va fi musai sa o treaca Razvi pe inventarul faptic si pe "broasca cea mare". Broasca e ambitioasa, e apriga si nu l va lasa pe print pana acesta nu o va de nevasta.
Insa, contrar povestilor pe care le citeam in copilarie, aici nu este vorba despre o printesa prefacuta in broasca raioasa, ci tocmai invers din ce spuneti voi pe lac.

Anonim spunea...

Ha, ha. Si atunci ce se face biri cu rapandula ailalta care si aia e pusa pe capatuire? Ca tare-i greu sa-ti croiesti drum in presa daca nu esti salteaua cui trebe :))

Anonim spunea...

Eu cred ca am gasit solutia.... Broasca e poeta, Rapandula e jurnalista....Nu-i mai ramane lui Birisan decat sa le puna in legatura pe cele doua si sa vezi ce fericite vor trai impreuna pana la adanci batraneti. Broasca va scrie poezii si rapandula o sa le publice. Daca poeziile vor avea drept muza pe cine trebuie, atunci sa vezi "succesuri" peste "succesuri" in haremul lui Zuzucu.